Python zápasí so škodlivými balíčkami a AI pomáha vývojárom hier
Python zápasí so škodlivými balíčkami a AI pomáha vývojárom hier

Na šírenie malvérových Python balíčkov hacker použil steganografiu, aby skryl škodlivý kód v obrázkoch.

1. Nečakane škodlivé Python balíčky

Checkmarx odhalil, že sa hackeri infiltrovali do open-source sveta a šíril škodlivé balíčky Pythonu. Používal pri tom mená podobné populárnym balíčkom, čím získal tisíce sťahovaní. Jeho cieľom bolo získať trvalý prístup k systémom, citlivým dátam a kryptomenám. Vyvíjal aj falošné API nástroje ako "Pystob" a "Pywool". 

Chceš zistiť viac? Prečítaj si celý článok.



2. Google Play sa s tým nehrá

...a.zavádza nové pravidlá na zlepšenie kvality aplikácií, ktoré ponúka Patrí medzi ne:

  • Rozšírenie súboru overovacích požiadaviek pre vývojárov, čím umožní užívateľom robiť informovanejšie rozhodnutia, bojovať proti malvéru a znižovať riziko podvodov. 
  • Vývojári budú musieť testovať svoje aplikácie s najmenej 20 ľuďmi po dobu minimálne dvoch týždňov predtým, ako získajú prístup k produkcii.

O ďalších pravidlách sa dočítaš tu.


3. Novinky z Unite 2023

Na tohtoročnej konferencii Unite predstavili množstvo inovácií v oblasti AI, zameraných na podporu tvorcov hier a ich kreatívnych vízií. Medzi najzaujímavejšie novinky patrí Unity Muse, AI balík na zjednodušenie tvorby obsahu pre vývojárov hier. Za 30 dolárov mesačne ponúka funkcie ako Muse Chat, Muse Sprite na generovanie 2D či 3D a Muse Texture pre vysokokvalitné textúry. Taktiež zvyšuje efektivitu pracovného toku a uľahčuje spoluprácu medzi vývojármi.

Prečítaj si viac o novinkách z Unite 2023.  

Ďalšie články