Apple chce investovať do AI miliardy a na Slovensku máme IT osobnosť roka
Apple chce investovať do AI miliardy a na Slovensku máme IT osobnosť roka

Podľa prieskumu Stack Overflow hľadá až 79 % IT špecialistov nové kariérne príležitosti. V októbri sme spoznali slovenskú IT osobnosť roka 2023.

Apple nechce zaostať za konkurentmi

Rýchly pokrok v AI si všimol aj Apple, ktorý plánuje investovať 1 miliardu dolárov ročne do vývoja umelej inteligencie. Ich stratégia zahŕňa vytvorenie interného chatbota s názvov „Apple GPT“ a skúmanie generatívnej AI v Apple produktoch. Tím softvérového inžinierstva pracuje aj na integrácii AI do novej verzie iOS. Očakáva sa, že táto integrácia zlepší funkciu Siri a automatického dopĺňania slov v správach.

Pre viac info klikaj sem.


Plat nie je všetko: Atraktívna je aj zvedavosť a flexibilita

Prieskum spoločnosti Stack Overflow ukázal, že až 79 % vývojárov aktívne hľadá nové pracovné príležitosti alebo je tejto myšlienke otvorených. Ide o rastúci trend, v ktorom chcú vývojári skúmať nové kariérne cesty a výzvy. Zatiaľ čo plat zostal hlavnou prioritou, zvedavosť a flexibilita boli na druhom mieste. Technologický segment si prechádza zmenami a spoločnosti budú musieť prehodnotiť svoje stratégie, aby si udržali špičkových pracovníkov.

Prečítaj si o podrobnostiach prieskumu.


Ak sa rozhliadaš po lepších pracovných pozíciach, pozri si našu ponuku jobov.


Osobnosťou roka v kyberbezpečnosti je Slovák

Na podujatí IT Gala vyhlásili osobnosť, produkt, projekt a firmu roka 2023 v IT segmente. Tentokrát sa osobnosťou roka stal Rastislav Janota z Národného centra kybernetickej bezpečnosti SK-CERT. Rozvoj slovenskej kyberbezpečnosti sa spája práve s jeho menom, pričom sa do tejto témy zapája od roku 2014. 

O jeho kariérnom raste a ďalších pozíciách sa dočítaš viac na tejto stránke.

Ďalšie články