Špeciálny vyhľadávač pre vývojárov a vytunená AI od Mety
Špeciálny vyhľadávač pre vývojárov a vytunená AI od Mety

CodeLLM od Brave Search uľahčuje prácu s kódovaním a poskytuje stručné riešenia krok za krokom.

1. Osobný vyhľadávač pre vývojárov

Brave Search predstavil novú AI funkciu s názvom CodeLLM, ktorá odpovedá na otázky o kódovaní. Dokáže zhrnúť a poskytnúť riešenia po jednotlivých krokoch pre bežné problémy s kódovaním. Taktiež šetrí čas vďaka stručným a jasným odpovediam. Funkcia využíva rozsiahly jazykový model Mixtral a kontext v reálnom čase z viac ako 20 miliárd webových stránok. Je k dispozícii v desktopovej aj mobilnej verzii vyhľadávača Brave Search.  

Chceš zistiť viac? Prečítaj si celý článok. 



2. Meta vylaďuje detaily 

Technologická spoločnosť zvýšila efektivitu vývoja AI tým, že optimalizovala čas zostavenia kódov a distribučné procesy, s čím mala Meta už dlhšiu dobu problém. Použili na to ich softvérový systém Buck2, aby zostavenie kódu produkovalo rovnaký výsledok za rovnakých podmienok. Tieto zmeny viedli k značnému zlepšeniu procesov a zníženiu režijných nákladov o dvojciferné percentá.  

Viac si môžeš prečítať na tejto stránke. 


3. Apple už čoskoro povolí sideloading  

Užívatelia Apple zariadení si budú môcť inštalovať aplikácie z externých obchodov už v najbližších týždňoch. Údajne ide o reakciu na regulačný tlak od európskych zákonodarcov, ktorí žiadajú viac konkurencie na trhu s aplikáciami. Takto sa spoločnosti ako Apple budú môcť vyhnúť veľkým pokutám podľa nového aktu o digitálnych trhoch (DMA).  

O detailoch si prečítaš tu. 

Ďalšie články