Nevydarený pohovor je chyba v Matrixe
Nevydarený pohovor je chyba v Matrixe

Program spúšťame len vtedy, keď má hlavu a pätu.

Celý proces sa začína, keď nám napíšeš, že hľadáš ten najlepší IT job. Možno ťa dokonca zaujala niektorá z otvorených ponúk. Ak máš, pošleš nám aj CV a potom si dohodneme krátky call. 

Na tom telefonáte záleží viac než na všetkých PDF-kách a .docx-och, lebo práve tam ťa spoznáme. 

Budeme sa pýtať na predošlé skúsenosti a okrem toho, ČO nám hovoríš, počúvame aj AKO to hovoríš. Nemusíš byť rečník, po tých tisíckach pohovorov už vieme rozlíšiť medzi neschopnosťou a neschopnosťou sa prezentovať. Musíme len vedieť, kde sa profesne nachádzaš

Dôležité sú pre nás aj tvoje plány a ciele do budúcna. Chceme ich naplniť tým správnym projektom.

Potom sa pustíme do roboty.



Ako ti nájdeme ten najlepší job

Posielame ľudí len na pohovory, kde je jasná kompatibilita. Nikto nemá čas páliť energiu štýlom pokus-omyl. Preto hľadáme ten najlepší prienik tvojich skúseností a predstáv s potrebami a predstavami firmy. 

Vychádzame pritom z nášho rozhovoru – tam sme spoznali tvoje aktuálne nastavenie. Chceš ísť do challengu a naberať nové skúsenosti alebo chceš už nabraté skilly monetizovať v jednoduchšom projekte? Hľadáš veľkú firmu či malý projekt? Vieš byť súčasť tímu alebo ho dokážeš aj viesť? Koľko dní chceš robiť z domu? 

Na druhej strane sa rozprávame vždy len so CEOs firiem. Preto vieme presne, koho chcú do tímu, ako ich to páli a prípadne aké kompromisy pre nás vedia spraviť.

Keď ten program spustíme, môžeš si byť istý, že má hlavu a pätu.


Pošleme ťa naozaj len na tú najlepšiu pozíciu*

*to ale znamená, že ťa možno nepošleme nikam. Trh na teba v danom čase nemusí byť pripravený a my neberieme nič menej ako to najlepšie.

Možno tam teraz nie je nič dostatočne ambiciózne, na aktuálne ponuky si prekvalifikovaný alebo ťa len nevedia zaplatiť. Alebo máš trojmesačnú výpovednú lehotu a projekt si nemôže dovoliť tak dlho čakať.

Samozrejme, my sa nevzdávame. Komunikujeme s firmami a budgety aj harmonogramy sa niekedy vedia posúvať. A nové ponuky prichádzajú každý deň. 


Pravdepodobnosť funguje vždy

Nejdem ti tu klamať. Občas sa naozaj stane, že aj ten najlepší prienik do seba nezapadne. Na kocke ti jednoducho skôr či neskôr musí padnúť jednotka. 

Niekedy za to môže osobná chémia, ktorú nevieme odhadnúť dopredu a najmä pri dlhodobých spoluprácach je pre firmy veľmi dôležitá. 

No ak nám fakt všetko logicky sedí, voláme to chyba v Matrixe. Nečakaný bug. Nedorozumenie. Po nevydarenom pohovore preto vždy voláme šéfovi projektu a zisťujeme, kde bol ten problém skrytý. Trošku ti to prežehlíme a vieš to ešte fixnúť ďalším pohovorom.

Alebo sa ponaučíme a náš výber debugujeme. Nasledujúci hod bude určite šestka.

Roman

Ďalšie články