Nemôžeš byť úspešný, keď žiješ vo falošnej realite
Nemôžeš byť úspešný, keď žiješ vo falošnej realite

Ktorú tabletku si vyberieš?

IT segment je ako Matrix. Časť ľudí žije vo falošnom svete, ktorý im bráni vidieť pravdu. 

Akú pravdu? Že potenciál IT špecialistu je príliš veľký na to, aby ho pokrylo TPP. 

Necháp ma zle, TPP je výborný nástroj. Zamestnávateľ na seba preberá riziko, že keď nebude robota, stále musí poslať výplaty. Zároveň vytvára pre svojich ľudí ideálne pracovné podmienky. 

Problém je, že sa uplatňuje rovnakým spôsobom na všetky segmenty aj napriek priepastným rozdielom. IT totiž nie je továreň ani štátna správa. 

Čo inde naozaj prináša výhody, nás obmedzuje.

 

Čo pregĺgaš spolu s modrou tabletkou

via GIPHY

Tabuľkový výkon, tabuľková odmena, tabuľková dovolenka. 

Tí, čo si zvolia blue pill, sa upnú na svoje TPP. Odsedia si 8 hodín a keď náhodou šéf odíde skôr, vytratia sa potajomky tiež.

Budú si poctivo strážiť svoje benefity. Koľko dní im ostáva dovolenky, akú majú PN-ku a koľko straveniek. Ak je dovolenky málo, presvedčia doktora na pečiatku a vezmú si nejaký ten sick day navyše.

Ako sa postavia k novej výzve?

via GIPHY

S predstavou, že sú to výhody, pregĺgaš spolu s modrou pilulkou život v obmedzeniach. 

Je to naozaj dôvod, pre ktorý si začal kódiť?


Čo si vyberáš s červenou tabletkou 

via GIPHY

Red pill ti umožní vidieť skutočné benefity IT špecialistu.

Nepotrebuješ, aby za teba niekto preberal riziko. Je totiž nulové. Na trhu je tak ohromne veľa práce, že by uživila pokojne raz toľko ajťákov.

Ak sa nebodaj projekt zo dňa na deň stopne, do pár hodín spúšťame hľadanie a nový máš na stole skôr, než sa vyrotuješ z toho starého. 

Vďaka tomu si pán svojho času. Páči sa ti projekt? Ideš do toho. Potrebuješ oddych? Pokojne vypni na dva mesiace a nikoho to nebude trápiť. Neboj, peniaze na to budeš mať.

Pretože tá červená ti oslobodí myseľ. Keď už nebudeš vyhľadávať, aké benefity ešte vydrankať od zamestnávateľa, a koľko dovolenky vyčerpať pred koncom roka, môžeš sa zamerať na niečo iné. 

Namiesto na seba budeš mať focus na zákazníka a riešenie jeho problémov.

Výzvy zrazu vezmeš za svoje.

via GIPHY

Vďaka tomu budeš robiť rýchlejšie, lepšie, budeš mať chuť hľadať nové spôsoby, vzdelávať sa a rozvíjať. Vtedy rastie tvoja cena aj možnosť výberu. Firmy sú ochotné priplatiť za čo najrýchlejšie a čo najlepšie riešenia.

Keď zarobíš za mesiac 3, 5 či 7 tisíc, nebude ťa trápiť 25 dní dovolenky. Každého polroka si dáš pokojne mesiac off. A tá možnosť kedykoľvek vypnúť je po peniazoch druhá najdôležitejšia sloboda red-pillerov.


Chceš robiť tú istú prácu a žiť dvoj-, troj- či paťnásobne lepší život? Výber je len na tebe. Ja ti tie dvere môžem ukázať, no prejsť nimi už musíš sám.

Roman

Ďalšie články